Verkoelende zelfgemaakte ijsthee

Geluk is: een glas verkoelende zelfgemaakte ijsthee!

Ik heb er heel lang naar uitgekeken en nu is het dan eindelijk zover, het is echt zomer. Wil ik stiekem nu alleen maar klagen dat het zo warm is. Gaan we dus niet doen, maar we zoeken gewoon naar verkoeling. Koude douche, zwembad, schaduw .. Kan allemaal. Hoe zoek jij je verkoeling? Met deze hitte moeten we ook goed blijven drinken. En nee lieve mensen, niet alleen maar glazen koude witte wijn! Maar gewoon water vind ik persoonlijk niet echt lekker. Ik doe er graag iets doorheen. Bijvoorbeeld schijfje citroen of sinaasappel. Een glas koude ijsthee is ook erg lekker, maar bevat vaak weer enorm veel suikers. Dat moet anders kunnen dacht ik en ben daarom zelf gaan experimenteren. En ik moet zeggen, mijn kan met zelfgemaakte ijsthee was zo leeg, zo lekker! Hieronder een receptje zoals ik mijn kan ijsthee heb gemaakt.

Kan zelfgemaakte ijsthee

Benodigdheden:

  • 2 liter water
  • zakje groene thee
  • citroen
  • munt
  • honing

Bereidingswijze:

Kook het water en giet dit in een kan met het theezakje. Laat dit ca 10 min trekken. Wanneer thee afkoelt wordt de smaak ook minder sterk. Het mag dus best even staan. Groene thee smaakt lekkerder wanneer het water iets is afgekoeld naar ongeveer 80 graden en je dan pas het zakje erin doet. Roer er twee eetlepels honing doorheen (of als je helemaal suiker vrij wilt laat je de honing weg). Laat de thee afkoelen en zet na ongeveer een uur in de koelkast, met een paar schijfjes citroen en een takje munt, om echt koud te worden. Fijn is het om de ijsthee vast in de avond te maken zodat je de volgende ochtend een kan echt koude ijsthee hebt.

Keer andere combinatie proberen? Denk dan eens aan rooibosthee met perzik en/of citroen of kamillethee met gember en citroensap of aardbeienthee met basilicum. Ik vind het leuk om te lezen als jij nog een super combinatie hebt!

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Mirjam
Mirjam
2 jaren geleden

Lekker hoor. Warme thee drink ik nu ook veel minder!