Cake met een vleugje citroen

Geluk is: genieten van een plak vers gebakken cake!

Ik ben afgelopen week gestart met twee ‘projecten’ waar ik onder andere heel veel citroenen bij nodig heb. Kun je al raden wat het is? Er komen hier uiteindelijk twee blogs over, maar daarvoor nog even geduld.

Er bleven echter wat citroenen over en ik ben gaan zoeken online of ik hier nog iets anders lekkers mee kon maken. Ik kwam toen uit op de site van Lekker & Simpel. Ik ben geen sterren kok, niet eens een heel goede hobby kok, maar met hun recepten krijg ik toch altijd het gevoel dat ik een beetje kan koken. Met pure ingrediënten en simpele gerechten zet je de lekkerste dingen op tafel. Ik zal dan ook zeker nog vaker een blog schrijven waar ik mijn geluksmomentje vond via hun recepten.

Voor nu kwam ik uit op een recept voor een Starbucks citroencake. Het originele recept vind je hier. Ik laat je in dit blog zien hoe mijn cake tot stand kwam met daarbij ook het recept.

Ingrediënten citroencake

Benodigdheden:

  • 200 gr bloem
  • 10 gr bakpoeder
  • 3 eieren
  • snufje zout
  • 200 gr suiker
  • 40 gr zachte boter
  • sap van twee citroenen
  • 130 ml zonnebloemolie

Bereidingswijze:

meng alle ingrediënten in een grote kom

Verwarm de oven voor op 180 graden. Doe alle ingrediënten in een grote kom en mix alles (elektrisch) goed door elkaar. Vet een cakeblik in met wat boter en giet het beslag in de vorm. Zet de cake ongeveer 45 minuten in de oven. Je kan met een satéprikker controleren of de cake gaar is. Wanneer de prikker schoon uit de cake komt is deze goed. Als er nog wat stukje aan blijven plakken mag de cake nog iets langer in de oven. In mijn combi oven was de cake na 50 minuten gaar. Laat de cake afkoelen op een rooster

zelfgebakken citroencake

De cake is heerlijk met een frisse citroen smaak. Lekker met een kopje thee erbij.

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Wanda
Wanda
1 jaar geleden

Hey Nanna, terwijl het buiten 37 graden is zou ik bijna de cake willen bakken. Mooi geschreven.