Iemand verrassen met een kaartje

Geluk is: een handgeschreven kaartje op de mat vinden!

Concrete cijfers werden er niet gegeven, maar duidelijk was het wel. Door Corona hadden alle postbezorgers in Nederland het drukker dan normaal. In een artikel in het AD van 6 april jongstleden geeft CEO Herna Verhagen aan: “Postbezorgers hebben verder beduidend meer kaarten in hun tas. Veel mensen willen familie en vrienden een hart onder de riem steken.” Wat is dat toch, dat gevoel wanneer je een handgeschreven kaartje op de mat vindt? Op de site van Flow Magazine geven ze vijf redenen om zomaar eens een kaartje te sturen. Dit is misschien ook wel meteen het antwoord op de vraag. Zij zeggen (met andere woorden) het volgende:

  • Het is speciaal. In de tijd van digitale communicatie is een berichtje via je telefoon zo gestuurd. Het feit dat iemand de moeite heeft genomen om een kaartje te schrijven en deze naar een brievenbus te brengen, maakt het wel speciaal.
  • Het geeft een glimlach wanneer je thuis komt en je ziet dat er een kaartje op de mat ligt.
  • Maar ook voor degene die het kaartje stuurt is het iets moois. Het geeft rust om even te gaan zitten en na te denken over wat je op het kaartje gaat schrijven en een kaartje te vinden die bij iemand of de situatie past.
  • Het geeft inspiratie. Sommige mensen plakken of tekenen er nog van alles bij, maar zelfs via de digitale weg kun je er bijvoorbeeld foto’s bijvoegen of een extra tekst.
  • En het is iets blijvends. Wanneer een appje verdwijnt in de massa wordt een kaartje vaak nog even neergezet op de kast en nodigt het uit om vaker te lezen.
handgeschreven kaartje versturen

Stuur jij wel eens een kaartje?

Ik ben echt dol op het versturen van echte post en dus ook op het sturen van kaartjes. In verjaardagskaarten ben ik iets minder goed. Die bedenk ik op de dag zelf en dan is het voor het sturen van een kaartje vaak al te laat. Maar gewoon zomaar, om te laten weten dat ik aan iemand denk of wanneer iemand iets bijzonders mee maakt. Ik heb altijd wel een stapel kaartjes thuis liggen. Ik vind het ook heerlijk om bij een winkel door de rekken met kaartjes te struinen opzoek naar nieuwe.

Sinds ruim een jaar ben ik ook postmaatje via het Ouderenfonds. Ik stuur mijn maatje als het even kan in iedere maand een handgeschreven kaartje. Zij kan zelf door de reuma geen kaartjes meer schrijven en antwoord daarom per mail. Wel hebben we afgesproken dat ik dan weer een kaartje stuur. Op die manier wilde ik haar kamer een beetje opvrolijken en, zoals in de vijf redenen van hierboven al genoemd, is het iets blijvends.

Geluk kun je delen!

Ik gun iedereen zo’n geluksmomentje van een echte kaart op de mat vinden met hierin een lief bericht. Helaas kan ik dat persoonlijk niet realiseren, maar ik kan in ieder geval nog één iemand blij maken. Wil jij een keer een lief kaartje ontvangen? Geef een reactie op dit bericht en wie weet ontvang jij binnenkort een handgeschreven kaartje.

Op 25 augustus zal ik iemand kiezen die per mail bericht krijgt met het verzoek zijn of haar adres aan mij te sturen. De keuze is willekeurig en kan niet over worden gecorrespondeerd.

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

3 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Fokelien Haije
Fokelien Haije
2 jaren geleden

Zo hehe, eindelijk de tijd genomen om jouw blog te lezen. Het begint al goed: een prachtige foto bovenaan!
Je maakt er echt een soort column van, leuk! En de foto van jouw eigen kaartjes, die aap met jouw kus, hilarisch! Op mijn schrijfdoosje met pennen staat: schrijven is de verrukkelijkste manier van tijd verspillen.
En zo is het!
Wat gaaf dat je je hebt verbonden aan een ouder iemand via Ouderenfonds. Zo belangrijk om naar je medemens om te zien!
Tot schrijfs lieve ‘buuf’!

Hsnny
Hsnny
2 jaren geleden

Wat een geweldige blog. Ik vind het altijd heel leuk om jouw kaarten te ontvangen en te lezen , bewaar ze ook allemaal. Hoop nog veel te mogen ontvangen en ik zal vaker een bezoek aan je blog brengen.