Zelfgemaakte limoncello

Geluk is: een cocktail met jezelf gemaakte limoncello!

Toen ik een maand of drie geleden begon met mijn eigen blog zat hier natuurlijk al wel wat denkwerk achter. Ik begon niet zomaar van de één op andere dag. Er ontstonden verschillende ideeën in mijn hoofd die ik graag wilde delen. Eén van mijn eerste ideeën bedacht ik toen ik bezig was met het maken van mijn eigen limoncello. Van iedere stap een foto maken en dit dan kunnen delen met anderen, dat leek mij zo leuk. Inmiddels is mijn eerste fles eigen limoncello klaar, heb ik al 13 berichten gepost, ruim 650 unieke bezoekers gehad op mijn pagina en zelfs al tips gehad om deze fles limoncello de volgende keer nog beter te krijgen. Toch vind ik het leuk om te laten zien hoe het bij mij ging en deel ik graag die tips met jullie.

Ik vond een recept op de site van Dille en Kamille. Je kunt hier het originele recept vinden. Hieronder stapsgewijs hoe dit er in de praktijk uitzag. Dit blog wordt niet door Dille en Kamille gesponsord voor de duidelijkheid. Ik ben alleen echt enorm fan van deze winkel en maak graag gebruik van hun recepten. Kom jij ook graag bij ze in de winkel?

Benodigdheden:

 • 6-8 citroenen, liefst Italiaanse Sorrento citroenen, maar toen ik die ging zoeken waren die zo duur dat ik heb gekozen voor biologische citroenen. Achteraf denk ik dat deze citroenen het wel lekkerder hadden gemaakt.
 • 1 liter wodka of liever nog puur alcohol, maar dit kun je in Nederland eigenlijk niet krijgen. Mocht je nou een keer op vakantie naar Italië gaan (als het weer mag) neem het daar dan mee. Je kunt het daar heel makkelijk verkrijgen. Of laat het meenemen zoals ik heb gedaan ;-).
 • 300 gr suiker
 • 300 ml water
 • grote inmaakpot
 • glazen flessen
Benodigdheden

Bereidingswijze:

 1. Was de citroenen schoon.
 2. Snij met een dunschiller de gele schil van de citroenen. Zorg dat er zo min mogelijk ‘wit’ meekomt, dat maakt de limoncello bitter.
 3. Doe de schillen in de pot en schenk hier de wodka bij.
 4. Sluit de pot goed af en zet hem 2 weken op een koele, donkere plaats. Schud af en toe. (zet een melding in je telefoon of agenda voor over twee weken voor de volgende stappen)
snij met een dunschiller het geel van de citroenen
sluit de pot en zet deze op een donkere plek

Na twee weken:

 1. Verwarm de suiker met het water in een pannetje tot hij is opgelost tot een suikersiroop.
 2. Laat de siroop goed afkoelen.
 3. Schenk de suikersiroop bij de citroenwodka. Sluit de pot goed af en laat de limoncello nog 6-8 weken staan. 
 4. Zeef de limoncello en giet hem in gesteriliseerde glazen flessen.
fles zelfgemaakte limoncello

En toen was mijn fles klaar! Na weken wachten was het dan zover. Ik vond de kleur toch wel anders dan wanneer je het in de winkel koopt, de smaak was ook iets meer bitter. Wel heel lekker, vooral als ie koud is.

Wat ook super lekker is is om er een cocktail van te maken met bubbels. Beetje limoncello in mooi glas en daar dan prosecco of cava bij. Heel leuk als drankje bij je kerstdiner straks en als je nu je begint is je eigen limoncello precies op tijd klaar!

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties