Makreelsalade volgens recept van Bas

Geluk is: lunchen met een overheerlijke makreelsalade!

Ik zit al een jaar of zeven op Instagram met een persoonlijk account. Met dit account volg ik al een aantal food liefhebbers. Nu ik voor Boeken Brieven Baksels een apart account heb, ben ik voor het onderdeel Baksels meerdere foodbloggers gaan volgen. Ook een aantal voor mij nieuwe. Niet omdat ik nu een echte foodblogger ben of wil worden, want zoals al eerder verteld, ik ben echt geen kok! Maar wel om inspiratie op te doen en te leren van anderen. En ik kan dan echt heel gelukkig worden als je een receptje ontdekt dat heel simpel is en ook nog eens heel lekker.

Volgen jullie Bas al op Instagram, met @bakkenmetbas? Echt een aanrader. Hij post de lekkerste dingen en als je hem een berichtje stuurt geeft hij jouw het recept. Top toch? Ik vond het eerst een beetje gek om te vragen, maar toen ik een lekkere makreelsalade voorbij zag komen, heb ik toch maar een berichtje gestuurd. Tot mijn grote vreugde kreeg ik een heel simpel receptje. Ik paste het een beetje aan, want de Corona kilo’s zijn eraan gevlogen. Ik ben daarom weer gestart met WW en wilde dat het recept in mijn puntjes zou passen. Nou dat ging prima. Ook proberen? Hierbij het recept.

Ingrediënten

Benodigdheden:

  • 200 gr makreelfilet
  • 1 el light mayonaise (of vol)
  • 1 el griekse yoghurt 0% vet (of 10% vet)
  • 1 appel
  • 1 tl mosterd
  • half potje kappertjes (fijngesneden)
  • sap van halve citroen
  • peper en zout naar smaak
Meng alles in een grote kom

Bereidingswijze

Nou, zoals Bas aan mij schreef, het is eigenlijk heel simpel. Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd deze in stukjes.

Snijd de makreel in stukjes en doe deze samen met de appel en alle overige ingrediënten in een grote kom en roer alles goed door elkaar.

Voor mijn mede ww-ers, deze hele bak is in totaal 2 punten bij blauw (met de light versie natuurlijk). Ik kan er wel drie keer mee lunchen en reken dan 1 punt per keer.

Lekker op een broodje!

Ik heb er heerlijk van genoten tijdens de lunch met een volkoren boterham, maar kan me ook goed voorstellen dat dit lekker is bij de borrel. Mocht je ook een lekker recept hebben dat ik echt eens moet proberen, laat het mij dan gerust weten.

Dankjewel Bas voor het recept!

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties